Máte-li rádi vepřové maso a nejste příliš spokojeni s produkty prodávanými v supermarketech, zkuste českou vepřovku. Co to je? Jedná se o kvalitní vepřové maso v luxusních sklenicích, ve kterých jsou kusy masa pouze z těch nejkvalitnějších prasečích partií jako je krkovice, kýta, plec či kotleta. Podstatné ovšem je, že prasátka si chová výrobce vepřovek sám.
Vepřovky také sám vyrábí, ale nejedná se o žádnou velkovýrobu, ale o malá množství, což je zárukou prvotřídní kvality. Pokud se chcete o českých vepřovkách dozvědět další podrobnosti, vyhledejte si na internetu webové stránky Rodinný statek Pochvalov. Zde se dozvíte, že tato rodinná firma chová vlastní prasátka, která vozí na jatka živá. Zde jsou porážena a jejich maso je upravováno do vepřových půlek. Do druhého dne jsou pak vepřové půlky vychlazeny. Malovýrobce je pak rozporcuje a ručně vybere maso určené k výrobě Vepřovky. K bourání masa má vlastní CZ 21725 přidělené SVS ČR. Vlastní výroba pak probíhá v pronajatých výrobních prostorách v Lounech. Veškeré výrobky splňují přísné podmínky Ministerstva zemědělství ČR, a proto mohou být označeny logem Český výrobek.
Při výrobě vepřovek nepřijde nazmar ani odpad, neboť nezpracované zbytky v podobě hlav, kostí, kolen, ořezů a kůží se prodávají výrobcům krmiv pro domácí mazlíčky, nebo přímo chovatelům pejsků, kteří o tyto zbytky projevují enormní zájem.
Vepřovku zakoupíte na http://www.domaci-veprovka.cz/
Z historie vepřovky
Rodinná farma v Pochvalově začala s výrobou vepřovek v roce 2009. Po několika pokusech se podařilo dovést k dokonalosti vlastní recepturu. Nejprve si chovatelé prasátek začali vyrábět Vepřovku jen pro sebe po každé zabijačce. Postupem doby zjistili, že nejvíce chutná vepřovka z těch nejlepších kusů masa. Jelikož si rodina krmila pouze svá vlastní prasátka, nešetřila na mase. Od roku 2015 pak začala provozovat své vlastní řeznictví, kde prodává pouze své vlastní vepřové maso. Dnes je hlavním produktem Vepřovka, kterou si můžete koupit i na farmářských trzích, na kterých má rodinná farma z Pochvalova tradičně svůj stánek, jako je tomu například v Praze – Spořilově.