Co dělat, když chcete hostům vaší restaurace nabídnout luxusní sladké víno?

Návštěvníci restaurací vyžadují kvalitní pokrmy mnoha chutí, ale také dostatečně bohatý nápojový lístek. Velmi často se do restaurace ubírají hosté při speciálních příležitostech, jako je oslava narozenin, výročí svatby nebo seznámení se, také na Valentýna, při plánované žádosti o ruku a mnoha jiných. V takových chvílích si rádi dopřejí i speciální alkoholický nápoj. K velmi oblíbeným patří víno Old Porter, které je sladké a díky třem variantám se hodí k mnoha pokrmům. Číšník by měl vědět, kdy doporučit to či ono.

Tři typy vína Old Porter

Ke kvalitním výrobcům vína Old Porter paří Pérez Barquero ze španělské oblasti Montilla – Moriles. Tady se vyrábí proslulá sladká vína z odrůdy Pedro Ximénez. Právě k nejlepším sklepům oblasti patří Bodegas Pérez Barquero.

Koupit si můžete Old Porter Rich Sweet Wine červený, 13 % nebo 21 %, anebo Old Porter White Sweet Wine bílý 13 % a Old Porter Pink růžový 12,5 %.

Kupříkladu červené sladké víno Old Porter Rich Sweet Wine z odrůdy Pedro Ximénez z oblasti Montilla Moriles zrálo 4 roky v sudech z amerického dubu. Barvou připomíná mahagon se zářivými odlesky. Voní po zralých ostružinách a nakládaných ořeších. Chuť je plná medová, jahodovo – čokoládová s jemnou tříslovinou. Hodí se jako aperitiv nebo digestiv, doporučeno je podávat jej k dezertům, paštikám a kvalitním plísňovým sýrům.

Bílé sladké víno Old Porter White Sweet Wine zrálo 6 měsíců v sudech z amerického dubu, barva je nažloutlá a zářivá. Voní po lipových květech s medem a vanilkou. Chuť vám připomene kandovaný ananas s nádechem javorového sirupu. Má dlouhý hřejivý dozvuk a hodí se jako aperitiv i digestiv. Chutnat bude ke smetanovým zákuskům.

Kompletní informace o všech třech typech sladkého vína Old Porter najdete na webových stránkách http://www.oldporter.cz/.